6 Февруари 2018 

Перспектива за кредибилно проширување за поголем и унапреден ангажман на Европската унија со земјите од Западен Балкан

20 март 2017

60 години од Договорите од Рим

Пред шеесет години во Рим, поставени се основите за Европа каква што го знаеме денес, воведувајќи не во најдолгиот период на мир во пишаната историја во Европа

10 јануари 2017

Претставување на приоритетите на претседателството на Малта

Со преземањето на претседателството со Советот на Европската Унија од страна на Малта во јануари 2017 година, ЕУ се соочува со најтешките предизвици во својата 60 годишна историја.