12 мaj 2018 

Денот на Европа, го слави мирот и единството во Европа. Централната прослава ќе се одржи на 12 мај. Целосна програма во прилог  

21 Ноември 2017

Кампања за развој на човечки ресурси

Постојат три важни сегменти кои им овозможуваат на поединците да растат и да имаат поквалитетен живот. Имањето работа, квалитетното образование и еднаквите права.

17 Октомври 2017

15-ти конкурс за наградата "Жан Моне" под темата "ЕУ за ТЕБЕ?"

Наградата Жан Моне ќе биде доделена во 3 категории: најдобра новинарска сторија, најдобра репортерска фотографија и најдобра аматерска фотографија

26 Септември 2017

Конкурс за најдобар млад преведовуч "Вавилон" 2018

Делегацијата на Европската Унија, во соработка со Здружението на преведувачи и толкувачи ЗПРМ, со задоволство го објавува Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2018 

26 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Штип

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на ЕУ, го посети Штип како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“

25 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Неготино

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, го посети Неготино како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“.

30 март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Ресен

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, го посети Ресен, како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ"

16 Март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Валандово

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија го посети Валандово како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“

6 Март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Тетово

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и амбасадорот на Република Словенија, Милан Јазбец, го посетија Тетово, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ!“

28 февруари 2017

Европска поддршка за имплементација на инвестиции за отпадни води и заштита на животната средина

Целта на овој проект беше да обезбеди придонес за подобрување на инфраструктурата за отпадни води и условите за живот како и заштита на животната средина во општините Струмица, Битола и Тетово.

20 февруари 2017

Кампањата „EУ за ТЕБЕ“ во Струмица

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија ја посети Струмица како дел е неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“.

16 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Берово

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и францускиот амбасадор Кристиан Тимоние го посетија Берово, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“.

15 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ„ во Гевгелија

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, ја посети Гевгелија, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“,

7 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ " во Прилеп

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и германската амбасадорка Кристине Алтхаузер го посетија Прилеп како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ".

3 февруари 2017

Кампањата "ЕУ за ТЕБЕ" во Радовиш

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, и австриската амбасадорка Ренате Коблер го посетија Радовиш како дел од неодамна започнатата кампања "ЕУ за ТЕБЕ".

1 февруари 2017

Инфо ден за Натура 2000

Што е Натура 2000? Што значи таа за земјите членки на ЕУ и за земјите кандидати? Денес, во ЕУ Инфо Центарот, студентите од гимназијата "Јосип Броз Тито" имаа можност да се запознаат со програмата Натура 2000

30 Јануари 2017

Презентација и предавање: важноста на квалитетниот воздух

Вчера во просториите на ЕУ Инфо Центарот, во рамките на серијата настани "Добро е да се знае", се одржа Презентација и предавање за квалитетот на воздухот. Настанот примарно беше насочен кон ученици од средните училишта и студенти, како и кон невладините организации кои се активни во областа на животната средина.

27 јануари 2017

ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА СИТЕ

Денес, на 27 јануари 2017, на прес конференција одржана во Кичево, Н.Е. Самуел Жбогар ја започна кампањата на Делегацијата на Европската Унија во Скопје „ЕУ за ТЕБЕ“. Главна цел на кампањата е подигање на свеста и информирање на јавноста за помошта која ЕУ ја дава на земјата.

24 јануари 2017

Отворени врати за ученици: Основно училиште "Љубен Лапе", Скопје

Учениците од основното училиште "Љубен Лапе" го посетија ЕУ Инфо Центарот и го следеа предавањето за историјата на Европската Унија, за нејзиното функционирање и институции, за процесот на пристапување, како и за можностите кои им се достапни на младите луѓе.


/></a></html>