Перспектива за поголем ангажман на ЕУ со земјите од Западен Балкан 


За лесно разбирање – земи публикација

ЕУ Инфо центарот на посетителите им нуди разни публикации. На полиците има повеќе од 200 наслови книги, 70 наслови брошури, како и карти, летоци, водичи, печатени статистички податоци итн.

повеќе

Сакате да дознаете нешто за ЕУ?

Прашајте нè! Тимот во ЕУ инфо Центарот ќе ви одговори на секое прашање што може да го имате за ЕУ, нејзината историја, цели, политики, програми, проекти...

повеќе

Посетете нè на 17 локации низ земјата

Секој може да добие каква било информација поврзана со ЕУ во еден од 17-те ЕУ инфо релеи во 13 града низ земјата –ЕУ Инфо центарот, 13 ЕУ Инфо точки и 3 ЕУи.

повеќе 

Галерија – разгледајте што правиме!

Овде можете да најдете фотографии, видео-снимки, аудио-записи и цртани филмови поврзани со активности и настани организирани од Делегацијата на ЕУ. Покрај фото и видео галериите понудени на интернет-страницата, ЕУ Инфо центарот нуди и следење на каналите „Европа преку сателит“ за време на работното време.

Истражувајте ја Европа од нашите интернет катчиња

На шестте компјутери поврзани на интернет со голема брзина, ЕУ Инфо центарот нуди бесплатен пристап до голем број важни интернет страници на ЕУ и до бази на податоци и помош при он-лајн пребарување на специфични теми.

повеќе

6 Февруари 2018

Делегацијата на ЕУ поддржа проекти за одбележување на Европската година на културно наследство


 

26 Декември 2017

Повик за доделување на под-грантови од страна на Национален ромски центар и Паблик во рамки на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

 

 

9 Октомври 2017

Повик за предлог проекти поврзани со Европската година на културно наследство 2018

Делегацијата на Европската Унија поканува културни оператори да испратат предлог проекти за обележување на Европската година на културното наследство 2018

 

5 мај 2017

ДЕН НА ЕВРОПА 2017

Делегацијата на Европската Унија, во партнерство со бројни други организации, амбасади и општини, ќе организира и поддржи преку 30 настани низ целата земја, со цел да го одбележи 67-от роденден на Европската Унија

Овој проект е финансиран од Европската Унија. Искажаните ставови се исклучиво на конзорциумот воден од ИМИКА и на ниту еден начин не може да се смета дека изразуваат ставови на Европската Унија.

Календар на настани

 Линкови


/></a></html>