5 Мај 2017

ДЕН НА ЕВРОПА 2017

Делегацијата на Европската Унија, во партнерство со бројни други организации, амбасади и општини, ќе организира и поддржи преку 30 настани низ целата земја, со цел да го одбележи 67-от роденден на Европската Унија

26 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Штип

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на ЕУ, го посети Штип како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“

25 април 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Неготино

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, го посети Неготино како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“.

18 април 2017

Поддршка на организациите на граѓанското општествово рамките на Акциониот план на инструментот за поддршка на граѓанското општество 2016-2017

Делегацијата на Европската Унија во поранешна Југословенска Република Македонија организира три (3) информативни сесии за горенаведениот повик за апликации во текот на месец април 2017.

6 април 2017

АВРМ објавува оглас за Службеник во Центар за вработување на град Скопје

Клучни одговорности: Службеник во Центар за вработување на Град Скопје ќе извршува секојдневни технички и административни активности за имплементација на компонентите на територијата на Центарот за вработување

30 март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Ресен

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, го посети Ресен, како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ"

16 Март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Валандово

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија го посети Валандово како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“

10 март 2017

Документарни филмови во ЕУ ИнфоЦентарот

ЕУ ИнфоЦентарот во соработка со Фестивалот на креативен документарен филм МакеДокс почнува серија прикажувања на долгометражни документарни филмови на одредена тема, проследени со дискусии.

8 март 2017

Отворен повик за продукција на видеа

„Нашите напори за почитување на различните религиите и верувањата вон Европската Унија“

6 Март 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Тетово

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и амбасадорот на Република Словенија, Милан Јазбец, го посетија Тетово, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ!“

28 февруари 2017

Европска поддршка за имплементација на инвестиции за отпадни води и заштита на животната средина

Целта на овој проект беше да обезбеди придонес за подобрување на инфраструктурата за отпадни води и условите за живот како и заштита на животната средина во општините Струмица, Битола и Тетово.

20 февруари 2017

Кампањата „EУ за ТЕБЕ“ во Струмица

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија ја посети Струмица како дел е неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“.

16 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ во Берово

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и францускиот амбасадор Кристиан Тимоние го посетија Берово, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“.

15 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ„ во Гевгелија

Aмбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија, ја посети Гевгелија, како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ“,

7 февруари 2017

Кампањата „ЕУ за ТЕБЕ " во Прилеп

Амбасадорот Самуел Жбогар, Шеф на Делегацијата на Европската Унија и германската амбасадорка Кристине Алтхаузер го посетија Прилеп како дел од неодамна започнатата кампања „ЕУ за ТЕБЕ".

3 февруари 2017

Кампањата "ЕУ за ТЕБЕ" во Радовиш

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, и австриската амбасадорка Ренате Коблер го посетија Радовиш како дел од неодамна започнатата кампања "ЕУ за ТЕБЕ".

1 февруари 2017

Инфо ден за Натура 2000

Што е Натура 2000? Што значи таа за земјите членки на ЕУ и за земјите кандидати? Денес, во ЕУ Инфо Центарот, студентите од гимназијата "Јосип Броз Тито" имаа можност да се запознаат со програмата Натура 2000

30 Јануари 2017

Презентација и предавање: важноста на квалитетниот воздух

Вчера во просториите на ЕУ Инфо Центарот, во рамките на серијата настани "Добро е да се знае", се одржа Презентација и предавање за квалитетот на воздухот. Настанот примарно беше насочен кон ученици од средните училишта и студенти, како и кон невладините организации кои се активни во областа на животната средина.

27 јануари 2017

ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА СИТЕ

Денес, на 27 јануари 2017, на прес конференција одржана во Кичево, Н.Е. Самуел Жбогар ја започна кампањата на Делегацијата на Европската Унија во Скопје „ЕУ за ТЕБЕ“. Главна цел на кампањата е подигање на свеста и информирање на јавноста за помошта која ЕУ ја дава на земјата.

24 јануари 2017

Отворени врати за ученици: Основно училиште "Љубен Лапе", Скопје

Учениците од основното училиште "Љубен Лапе" го посетија ЕУ Инфо Центарот и го следеа предавањето за историјата на Европската Унија, за нејзиното функционирање и институции, за процесот на пристапување, како и за можностите кои им се достапни на младите луѓе.


/></a></html>